Uitdagende boorlocaties De Hoek

maart 22, 2019

Project De Hoek in Haarlemmermeer is er één voor in de boeken.

Meerdere boorlocaties en werken met beperkte ruimte bij het boren, maakt Project De Hoek een complex en geen alledaags project. Vanwege de beperkte ruimte is de complexiteit bij het in- en uittredepunt groot. Samen met Gebr. van Leeuwen Boringen B.V. en Heijmans Infra B.V verzorgen wij de boorplannen aan bij het bouwteam. Het bouwteam bestaat uit Heijmans Infra B.V. en Liander. In totaal hebben wij meer dan 40 boringen uitgewerkt.

Pascal Timman, Tekenaar van DTE: “De Hoek is absoluut geen standaard project, dit maakt het project juist interessant. Ik heb flink gepuzzeld om de complexiteit van de boringen te doorbreken. Een second opinion van een collega gaf mij nieuw inzicht. Je doet echt een beroep op je kennis en creativiteit om de boringen passend in én onder het terrein te maken”.

DTE werkt samen met de bovengenoemde bedrijven om het netstructuurplan in Haarlemmermeer uit te breiden, omdat het aantal datacenters en glastuinbouwbedrijven toeneemt. Door de groei is het noodzakelijk om de capaciteit en stabiliteit van het 50kV-net uit te breidden. Naast de 50kV worden er 20kV- verbindingen gemaakt met kabels.

Delen

Deze projecten vind je misschien ook interessant