Raketpersing in Rotterdam

augustus 28, 2019

Voor de aanleg van datakabels in Rotterdam worden meerdere wegen gekruist. Vanwege de beperkte ruimte en de lengte van de boringen, worden de kruisingen uitgevoerd door middel van de pneumatische boortechniek, ook wel raketpersing genoemd. Deze boringen bestaan uit DN100 stalen mantelbuizen. Wij verzorgde het volledige ontwerp hiervoor!

Deze techniek komt niet veel voor dus hierbij een klein lesje in pneumatische boortechniek. Lees hier meer over sleufloze technieken!

De pneumatische boortechniek is een boortechniek, waarbij gebruik gemaakt wordt van een pneumatische slaghamer, ofwel de zogenaamde raket. De raket bestaat uit een stalen cilinder, waarin zich een zuiger bevindt. Deze zuiger slaat met kracht tegen een aambeeld voor in de cilinder. Door de stootkracht wordt het geheel naar voren bewogen. Daarna trekt de zuiger weer terug en herhaalt het proces zich weer.

Bekijk het voorbeeldfilmpje wat een goed beeld geeft van een raketpersing. De persing is te zien aan het begin en eind van het filmpje. Heeft u vragen over een raketpersing? Neem contact met ons op!

Delen

Deze projecten vind je misschien ook interessant