Olaf Hoogenboom

Junior Engineer

Over Olaf Hoogenboom

Mijn naam is Olaf Hoogenboom en ik werk als junior engineer bij DTE sinds Januari 2020. In april 2019 heb ik mijn studie Civiele Techniek afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Aan de huiskamer tafel werd dagelijks de funderingswereld besproken en behandeld. Mijn vader is namelijk al jaren werkzaam bij Hektec en via die weg kreeg ik alle problematiek en oplossingen te horen. Mijn stage bij hetzelfde bedrijf en mijn afstudeeronderzoek bij Deltares versterkte de interesse in de Geotechniek. Geotechniek is voor mij interessant omdat je met relatief weinig exacte informatie tot een ontwerp moet komen. De vele onzekerheden die dit met zich meebrengen zorgt ervoor dat elk nieuw project zijn eigen uitdaging heeft, zo blijft het ook interessant.

 

De maandag direct na mijn afstudeerpresentatie ben ik begonnen als calculator bij de Waalpaal. Hier heb ik een goede indruk gekregen in de mogelijkheden van kleine funderingstechnieken en de kosten hiervan. Door de lange reistijd ben ik na een aantal maanden verder gaan zoeken naar baan dichter bij huis. Via Bruggenbouwers ben ik bij DTE terecht gekomen. Hier kan ik mijn interesse en kennis in geotechniek verder uitbreiden.

 

Bij DTE word je vanaf dag één vriendelijk verwelkomt door fijne collega’s. Een klein maar sterk team zorgt ervoor dat elke uitdaging getackeld wordt. Doordat DTE dicht bij de uitvoering staat, is een korte lijn tussen praktijk en theorie mogelijk. Deze korte lijn zorgt ervoor, dat ondanks de onzekerheid die geotechniek met zich mee brengt, een goed ontwerp gemaakt kan worden en problemen bij de uitvoering voorkomen worden. In dit team wil ik mij graag verder ontwikkelen.