Erik Lakeman

Senior Engineer

Over Erik Lakeman

Mijn naam is Erik Lakeman en ik werk als Senior Engineer bij DTE. Hiervoor heb ik 19 jaar bij Dura Vermeer Ondergrondse Infra en het latere MVOI bv gewerkt in diverse functies waaronder uitvoerder, werkvoorbereider en (lead) engineer.

 

In deze periode heb ik ervaring opgedaan in ontwerp voor nutsvoorzieningen (Warmte Koude Opslag, waterleiding, gas, bekabelingen en blusleidingen. Daarnaast  Onderdeel van mijn engineering bij DVOI bestond uit het optimaliseren en voorbereiden van boogopstellingen (kattenruggen). Daarnaast heb ik diverse EMVI-plannen (mee-)geschreven voor diverse projecten. De kennis opgedaan met de projecten neem ik mee naar DTE om daar verder te ontwikkelen en ook voor DTE te gaan doen.

 

Voor DTE is een verbreding van activiteiten zeer belangrijk. Bij een uitwerking van een boortracé is veelal ook aansluitend leidingwerk noodzakelijk. Op die momenten is praktijkervaring belangrijk. Bij veel ontwerp/ingenieursbureaus zie je contrast tussen praktijk en theorie. Doordat DTE dichter bij de aannemer staat is voor elke aannemer een partnerschap met een praktijkgericht ingenieursbureau waardevol.